Tom
Skogsberg

Filmskapare. Entreprenör. Marknadsförare.

Hej! Du ska snabbt få veta

Vem jag är

Kort beskrivet en väldigt social och driven kille på 29 år som alltid haft en stor kreativ drivkraft och vilja att utvecklas. Detta har mynnat ut i arbete med filmproduktion, otaliga företagsprojekt och att jag förtjänat rollen som Marknadschef samt blivit en del av ledningsgruppen i min anställning.

Mitt största intresse är att köpa onödiga teknikprylar som jag  inte behöver. Jag bor i centrala Uppsala med min sambo som även hon arbetar med marknadsföring som Campaign manager inom sociala medier. Det blir med andra ord stort fokus på marknadsföring i vardagen.

Filmskaparen

Intresset för film startade redan 2004 när jag fick min första filmkamera. Sedan dess har jag producerat allt från reklamfilm till bröllopsfilm, animationer och bostadsfilmer.

Nedan kan du se några av mina projekt som jag producerat helt på egen hand, från start till mål.

Bastard2
Så. Jävla. Bra.
“Så. Jävla. Bra. Alla i ledningen älskar filmerna, sjukt snyggt!”
Kim Markström - Marknadschef
Bastard Burgers
Rosendal2
Vi är supernöjda!
“Vi är supernöjda! Tom tog fram ett konkret och tydligt koncept, med ett pris som passade vår budget. Vi kommer garanterat att kontakta Tom igen för framtida filmer!”
Ted Ekström - Ordförande
BRF Inspiration Rosendal
GoL
Mycket mer för pengarna!
"Vi har köpt film av stora reklambolag förut men det vi fick av Tom gav oss så mycket mer för pengarna!"
Erik Ljunggren - VD
Gå och löpkliniken
Moller
Stort engagemang
"Filmen skapade ett stort engagemang och vi nådde väldigt många med vårt budskap!"
Helene Runnevik - Marketing Manager
Möller Bil Sverige
TFS2
Tillmöesgående och lyhörd
"Tom var tillmötesgående och lyhörd till våra önskemål och kom även med egna initiativ och idéer till projektet. Lätt att kommunicera och samarbeta med."
Julia Rönnblom - Sales Manager
The Friendly Swede
Beyar.png
Världsklass!
“Rekommenderar Tom starkt! Kanon kvalité på filmen. Världsklass! Bokningen skedde smidigt och filmen levererades dagen efter inspelningen! Vi kommer att anlita Tom fler gånger.”
Beyar Hajo - Fastighetsmäklare
Widerlöv Uppsala
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp

Entreprenören

Drivkraften och viljan att utvecklas har alltid varit enormt stark och efter studenten 2013 startade jag mitt första företag. Därefter har jag startat och drivit otaliga företagsprojekt.
Nedan kan du läsa om de företagsprojekt jag lagt mest tid på utöver mitt egna filmskapande som jag drivit parallellt sedan 2018.

2023 - NU
Plej
Plej är en plattform med färdiga femkamper, musikquiz och hundratals sällskapslekar till din nästa fest. Vi har byggt Sveriges största lekbibliotek där du enkelt kan plocka ihop din egen 5-kamp med bara några klick! Målet är att göra det enklare att ha roligt tillsammans i sociala sammanhang.
2023 - NU
2019 - 2023
Bostadsfilm
I ett hav av bostadsannonser är det en utmaning få sin egen bostad att sticka ut och fånga tittarnas intresse när man ska sälja sin bostad. Film får i snitt hela 12(!) gånger mer spridning i sociala medier jämfört med bilder. Med Bostadsfilm har jag hjälpt mäklare och privatpersoner att få fler budgivare och öka lönsamheten vid försäljningen.
2019 - 2023
2016 - 2017
Teknikkompis
Teknikkompis var en digital utbildningsplattform för att lära sig mer om dagens teknik. Allt från datorer och antivirus till mobilappar och wifi-nätverk. Plattformen var framförallt utformad för den äldre generationen men även för den som ville djupdyka och lära sig mer om ett specifikt område.
2016 - 2017
2016
SimplyTailor
En digital plattform för att knyta samman klädbutiker med skräddare. Detta möjliggör fler klädbutiker att kunna erbjuda dessa tjänster till sina kunder och samtidigt förenkla hela processen och kommunikationen.
2016
2015 - 2016
3Vinklar Produktionsbolag
Tillsammans med en partner producerade vi reklamfilmer till företag. Redan här hade vi stort fokus på filmer som väcker uppmärksamhet och sticker ut i bruset.
2015 - 2016
placeholder-3.png
2013 - 2014
Teknikhjälp Hemma
Entreprenörsresan startade med Teknikhjälp Hemma där jag erbjöd tjänster som IT-konsult med fokus mot privatpersoner. Under samma period började RUT-avdraget även gälla IT-tjänster vilket gav det helt nya möjligheter
2013 - 2014

Marknadsföraren

I mitt dagliga arbete är jag anställd som IT- & Marknadschef på Uppsala Maskin & Verktyg, ett familjeföretag med strax över 50 anställda över tre orter.

Feb 2023 - Nu
IT- & Marknadschef
Rollen som IT- & Marknadschef innebär ett övergripande ansvar för att driva marknadsföringen framåt för att fortsätta utveckla och förbättra resultatet.
2017
Feb 2023 - Nu